Вело Царево представя годишния си спортен календар

За колоездачите от клуб „Вело Царево“ лошото време не е никаква пречка пред устрема към спорт. Това ще докажат за пореден път с участието си в нови колоездачни предизвикателства, в които настъпващата есен не е фактор, взет под внимание.

Ръководителят на спортния клуб Стоян Чайков заедно с няколко от децата – участници в него, се включиха в последната част на велопохода по многодневен туристически маршрут „Тур Странджа”, организиран от Клуб за приключения сред природата „Зелена Странджа”. Цялото трасе е с дължина 180 км и следва река Тунджа до Черно Море през дебрите на Странджа от град Елхово до Ахтопол. Велопоходът се проведе от 22 до 24 септември и бе разделен на три етапа по около 60 км, като колоездачите от Царево се присъединиха към него около местността Качул и изминаха 45 км до Ахтопол.

На 30 септември на колоездачите от клуб „Вело Царево“ пък им предстои участие в „Зелен Маратон – Варна”, който ще се състои на територията на природен парк „Златни пясъци”, в района около Аладжа манастир. Зеленият маратон ще включва дисциплините горско бягане – 12 км и планинско колоездене по 20-километрово трасе, както и дуатлон, обединяващ двете дисциплини. Надпреварата се организира от варненския велоклуб „Устрем” за четвърта поредна година, а целта е да популяризира природосъобразните начини на придвижване в морската ни столица. 40% от средствата, събрани от таксите за участие, пък се даряват за избрана благотворителна кауза.

Велоклуб „Устрем” предостави на своите съмишленици от Царево 5 ваучера за участие в състезанието в дистанция по избор като награда за участниците в събитието „Рибо Вело”, което се проведе в рамките на Рибния фест на 8 септември. Победителите бяха изтеглени на томбола и сега ще могат да мерят сили с конкуренти на маратона във Варна. Пожелаваме им успех и подкрепяме тяхната активност и през студените сезони.

Оставете коментар

avatar