коледните светлини

С тържествено запалване на коледните светлини Царево ще даде тон на коледното настроение тази година. Събитието е обявено за този петък в 16:30 часа, а жителите и гостите на града ще могат да се порадват също на кулинарен базар, музикални изпълнения и огнен спектакъл.

Програмата ще започне в 15:30 часа с коледни лакомства, приготвени от децата от детска градина „Ален мак“. Техните първи сладкарски опити ще можете да дегустирате на специално подреден базар в новия център на града. Пак там от 16:30 часа ще можете да наблюдавате огнено шоу и демонстрации на артисти с кокили, а най-малките ще посрещнат дядо Коледа с музика в изпълнение на поп и джаз певеца Влади Димов. За празничното настроение на децата ще се погрижи и светеща снежна принцеса.

В 16:30 часа ще започне същинската част на програмата – запалването на коледните светлини в града. Празнични лампички ще осветят главната улица по цялото ѝ протежение от СУ „Никола Й. Вапцаров“ до общината и от площада в посока Морската градина, а на площада ще грейне 12-метрова елха.

В Ахтопол пък коледният дух се разпростира и по-далеч – освен традиционно украсеното градско пространство общината реши да стимулира гражданите да украсят възможно най-красиво и частните си домове чрез обявяването на конкурс. Всички жители могат да се надпреварват за най-добра украса, като за целта е необходимо да изпратят снимка на своя празничен дом до 20-и декември на Facebook страницата на кметство Ахтопол. Ако желаете да участвате, необходимо е да посочите адреса на мястото на снимката, както и да оставите данни за контакт. За победител ще бъде обявен авторът на снимката, събрала най-много харесвания в социалната мрежа.

Оставете коментар

avatar