Иван Горанов: Ще построим наново плажните заведения за летния сезон

Последиците от високите вълни в комплекс „Оазис“ ще бъдат преодолени за летния туристически сезон. Това каза Иван Горанов, управляващ съдружник в „Хоум фор Ю“ във връзка с пораженията от бурното море в комплекса.

По думите му – обстановката вече се нормализира. Повече от 48 часа с екипите на пожарната изпомпваме водата. Морето също се оттегли. Има сериозни поражения. Освен че е изпочупен голяма част от инвентара, има над 50 сантиметра пясък във всички обекти. За първи път от доста години насам има такова вълнение, такива високи вълни, каза Иван Горанов.

По думите му – местните хора коментират, че повече от 50 години не са виждали подобна стихия в този край.
Разговарях днес по телефона с кмета на Бургас Димитър Николов, който каза, че се очаква да има влошаване на времето и отново вълнение в близките дни. На този етап не можем да направим нищо. Единствено можем да се надяваме ситуацията да не се повтаря. С екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ сме много внимателни, за да не пострада някой при възстановителните дейности, каза той.

Предстои оглед от застрахователите. Иван Горанов каза, че очаква щетите да надхвърлят един милион лева, но са взети всички необходими мерки те да бъдат възстановени.

Уверявам всички, които харесват Лозенец, Царево и „Оазис“, че за туристическия сезон всичко ще бъде наред. Ще ги очакваме с нови заведения дори, тъй като плажните заведения са изцяло разрушени и ще ги построим наново. Ще очакваме туристите на почивка, случилото се няма да повлияе на сезона, посочи той.

Оставете коментар

avatar