Начало Новини от Царево и региона Община Царево дарява три православни храма на Сливенската Митрополия

Община Царево дарява три православни храма на Сливенската Митрополия

7
0
Община Царево дарява три православни храма на Сливенската Митрополия
Дарената църква в с. Варвара.

На провелото се Шесто заседание на Общински съвет Царево на 20.02.2012 г. Община Царево дари на Сливенската Митрополия православните храмове намиращи се в с. Резово, с. Варвара и с. Лозенец – досега частна общинска собственост. На заседанието присъства представител на Сливенската Митрополия – отец Йордан Петков.

Кметските наместници на с. Резово, с. Варевара и с. Лозенец изразиха своето положително становище на заседанието на Общински съвет, а именно, че са съгласни посочените в проекторешението сгради да бъдат дарени на Сливенска Митрополия. Това също е позицията и на местните хора, защото те живеят със съзнанието, че тези храмове са собственост на църквата, а не на общината.

Съгласно Устава на Българската православна църква освещаването на църкви и храмове се извършва след прехвърляне на собствеността им на Българската православна църква и нейните поделения. В случая тези храмове, построени изцяло със средства на дарители, трябва да бъдат осветени по надлежния ред и да бъдат отворени за гражданите и гостите на Община Царево.

Оставете коментар

avatar