Откриха официално рехабилитирания път Ахтопол - Резово

Министър-председателят Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова откриха участъка от рехабилитирания път Ахтопол – Резово. На откриването на реновираната отсечка Ахтопол – Резово присъстваха кметът на Община Царево – инж.Георги Лапчев, кметът на Ахтопол Атанас Желязков, зам.-областният управител Атанас Терзиев и зам.-областният управител Севдалина Турманова.

Общата дължина на рехабилитираните участъци е около 9,5 км. Изпълнителите са „Консорциум пътно строителство Бургас” ДЗЗД и „Бургаспътстрой” АД. Стойността на строително-монтажните работи е 7 185 110 лв.

До дни започва и ремонтът на пътя Царево – Ахтопол, който не е ремонтиран от повече от 30 години. Това каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова днес. Осигурен са средствата необходими за рехабилитацията на пътя. При хубаво време той ще бъде готов до края на годината.

Това ще се окаже благотворно за туризма в региона, както и за безопасността на пътя в този участък. За да идват по-скъпи туристи тук трябва, освен доброто обслужване, което вие предлагате да има и къде да отидат да гледат – музеи, разкопки, археология и да разказват за тях. Затова отделяме пари и за археологията. Всички печелят, когато се откриват крепости, музеи, когато се възстановява старият път на Виа Понтика, каза премиерът Бойко Борисов.

За пътя Царево – Ахтопол няма да се стигне до отчуждителни процедури. Тези 12 км. ще минат по линия на текущ ремонт и възстановяване. Този път е известен като пътя на огледалата, тъй като две коли не могат да се разминат и да не си ударят огледалата. Ще използваме съществуващото трасе и пътят ще бъде разширен на принципа на студеното рециклиране. Това е нова технология, но много здрава и стабилна, каза министър Павлова.

Министър Лиляна Павлова съобщи, че след разговор с кмета на Бургас Димитър Николов е станало ясно, че има готовност за започване на ремонт и на пътя, който е връзката между Царево и Малко Търново.

След като приветства всички жители и гости на Ахтопол, събрали се да гледат откриването на отсечката, премиерът Бойко Борисов пристигна в Царево. Заедно със проф. Божидар Димитров посетиха Общински исторически музей – Царево, за да разгледат откритото наскоро сребърно монетно съкровище от Даниела Агре в Синеморец. Премиерът Борисов обеща да отпусне пари за консервирането и реставрирането на сребърните монети и за изработка на копие на златното съкровище. Също така той заяви, че ще присъства на официалното откриване на музея, на 6 декемри (Никулден) – празника на Царево, и дотогава съкровищата да бъдат изложени в музея.

Оставете коментар

avatar