Приключи почистването в Ахтопол
През настоящата кампания "Да изчистим България за един ден" в Ахтопол са събрани около 200 чувала с отпадъци, с общо тегло около 1 тон.

Днес в град Ахтопол за трета поредна година се извърши почистване на града и прилежащите към него защитени зони, в рамките на национална кампания „Да изчистим България за един ден“.

Въпреки хладното и ветровито време, в инициативата се включиха десетки граждани, както и служители от администрацията на Кметство Ахтопол заедно с Кмета на града инж. Атанас Желязков, работници от дейности „Чистота и озеленяване“, строителна бригада към кметството, служители от автогарата, социален патронаж, ученически стол, детска градина „Делфинче“, ОУ ”Кирил и Методий”, клуб на пенсионерите-Ахтопол.

Бяха почистени целия бряг и плажа до „Гръцкото училище“, плажа и дерето до паметника по пътя за с. Варвара, боровата гора и плажа на кв. „Лазур“, района около пристанището и рибарските лодки, входа и изхода на града, пътя за с. Синеморец, пътя към м. „Св. Константин” и подходите към централния плаж.

През настоящата кампания са събрани по-малко от 200 чувала с отпадъци, с общо тегло около 1 тон. За сравнение при почистването на същите зони през 2013 година бяха събрани над 1 тон отпадъци. Това говори красноречиво за напредъка, който жителите на Ахтопол са постигнали през последната година по отношение на опазването на околната среда.

От Кметството в Ахтопол благодарят на всички, които станаха част от тази кампания.

Оставете коментар

avatar