-1 C
Tsarevo, BG
неделя, 25 февруари, 2018
Начало 2018

Архиви

Община Царево е със средно за областта ниво на безработица

Община Царево е с ниско ниво на безработица, сочат данни на...

Община Царево се нарежда сред общините от област Бургас с ниски нива на безработица за месец януари – 8,6%, преминавайки десет процентова граница, под която нивото на безработица може да се счита за ниско.
Евродепутатът Светослав Малинов беше на среща с ученици от Царево

Евродепутатът Светослав Малинов беше на среща с ученици от Царево

Посещението беше част от тура му по българските училища във връзка с конкурса „Европейско междучасие”. Срокът за участие е до 28 февруари, а екипът на Царево.Инфо пожелава успех на всички ученици от Царево, които ще вземат участие. Темата тази година е „В каква Европа искам да живея след пет години?“.
Новоучредено читалище във Фазаново ще превърне селото в културен център

Читалището във Фазаново прие културния си календар за 2018

В сградата на кметството на Фазаново беше проведено заседание на читалището, на което бе приет план за дейността му до края на 2018 г. На него бяха обсъдени културният календар, регистрацията и финансовите въпроси на просветната институция.
Ученици от Царево честваха 145 години от обесването на Васил Левски с музикално-поетичен спектакъл

Ученици от Царево отбелязаха 145 години от обесването на Васил Левски...

Днес в читалище „Георги Кондолов – 1914” ученици от Царево отбелязаха 145 години от обесването на Васил Левски с музикално-поетичен спектакъл. Освен спектакъла, останалите ученици от Царево също отбелязаха годишнината с различни дейности.
Царево с впечатляващ годишен календар на "Ваканция и СПА Експо"

Община Царево с впечатляващ годишен календар на „Ваканция и СПА Експо“

Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" е едно от най-значимите изложения в туристическия сектор, събирайки на едно място представители на бизнеса, на неправителствения сектор, на местната и централната власт.
Нов многодневен маршрут в Странджа ще привлича туристи целогодишно

Нов многодневен маршрут в Странджа ще привлича туристи целогодишно

Маршрутът, с работно наименование „Тур Странджа“, ще бъде с начало в гр. Елхово и край в гр. Ахтопол, като общата му дължина ще бъде около 150 км. и цели да обхване възможно най-много забележителности и населени места в планината.
Фестивал на мановия мед 2014

За втори път Царево ще посреща Световен симпозиум на пчеларите

Първият Световен симпозиум на пчеларите е проведен през 2008 г. в рамките на Фестивала на мановия мед. В него се кооперират 83 научни работници от 26 държави от Европа, Азия, Африка и Америка. През 2018г. форумът ще се проведе за втори път.
Георги Лапчев се срещна с Министъра на туризма във връзка с предстоящия летен сезон

Георги Лапчев се срещна с Министъра на туризма във връзка с...

Кметът Георги Лапчев увери министъра, че на местно ниво ще се предприемат всички необходими мерки за обезопасяване на плажовете, като поставяне на постове за спасители, осигуряване на медицинска помощ, както и редовно почистване.
Ще успее ли община Царево да се сдобие с общ устройствен план през 2018?

Ще успее ли община Царево да се сдобие с общ устройствен...

Липсата на общ устройствен план е един от най-големите проблеми на общината, който засяга както местните граждани, така и външни инвеститори.
Вело Царево представя годишния си спортен календар

Вело Царево представя годишния си спортен календар

През изминалата година клуб "Вело Царево" се включи в множество състезания, също така бе и организатор на местни надпревари и активен участник в повечето обществени прояви в града.
Село Резово (галерия)

Отхвърлиха ветото върху Закона за опазване на земеделските земи

Припомняме, че ако промените в Закона за опазване на земеделските земи влязат в сила, т.нар. зона Б на черноморското крайбрежие – двукилометрова зона, граничеща с плажната ивица - ще може да бъде застроена.
Туристически маршрут от село Българи до село Велика

Природен парк „Странджа” се нуждае от дарители за поддръжка на екопътеки

Търсят се средства, които ще бъдат използвани за целогодишната поддръжка на девет от съществуващите екопътеки, които в момента са в незавидно състояние.
Черно море е сред най-замърсените с микропластмаса водни басейни в света

Черно море е сред най-замърсените с микропластмаса водни басейни в света

Изследването е дело на учени от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН, а теренното проучване е проведено на борда на кораба Rainbow Warrior.
Царево и региона през 2017 г. в снимки

Фестивалът на зелениката ще чества 15 години от създаването си

Фестивалът на зелениката традиционно ще трае два дни. Официалното откриване е определено за 12 май. С всяка изминала година той става все по-успешен, с все повече маршрути и все повече посетители.
Конкурс дава възможност на ученици от Царево да посетят Европейския парламент в Брюксел

Конкурс дава възможност на ученици от Царево да посетят Европейския парламент...

За трета поредна година ще се проведе националният конкурс „Европейско междучасие”. Спечелилите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел.

Община Царево с участие на водещо туристическо изложение

Община Царево се включва в изложението вече няколко поредни години, като традиционно черпи гостите с тарама хайвер и маринован в мед паламуд.
Президентът наложи вето върху закона, позволяващ застрояване на земеделските земи

Президентът наложи вето върху закона, позволяващ застрояване на земеделските земи

Президентът посочи, че по този начин се засяга общественият интерес, тъй като земеделските земи няма да могат да се използват по предназначение, и при условие, че строителство върху тях не се извършва, в крайна сметка те ще пустеят.
Малък плаж Лозенец

Нов стопанин за малкия плаж на Лозенец

Активната плажна площ на морския плаж по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие е в размер на 2 376 кв.м., а дължината на бреговата линия е 131 м.
Студентка от Ахтопол взе приза "Морфолог на годината"

Студентка от Ахтопол взе приза „Морфолог на годината“

Задачите в олимпиадата Морфолог на годината изискват висока компетентност, тъй като не са включени само въпроси от конспекта, а се изискват комплексни познания по дисциплината.
Анализ на синеморското съкровище от Проф. Карайотов

Почина Иван Карайотов – един от най-видните изследователи и краеведи на...

Професор Иван Карайотов посвещава цялата си енергия на разкриването и опазването на историята на Бургас, поради което е и обявен за почетен гражданин на града.
Спортни успехи за състезателите по борба от Царево и футболистите от Ахтопол

Спортни успехи за футболистите от Ахтопол и състезателите по борба от...

Състезателките от спортен клуб по борба „Крали Бимбалов“ - гр. Царево се класираха на второ място и се завърнаха със сребърен медал. Двубоят по футбол между отборите на Ахтопол и Равна Гора завърши в полза за Ахтопол с 5:3.
Предстои често спиране на тока в Царево и квартал Василико

Предстои често спиране на тока в Царево и квартал Василико

Електроразпределение-Юг ще извършва планирани прекъсвания на захранването по разпределителната мрежа в Царево, Ахтопол и околността. За Ваше удобство по-долу може да проверите кога ще бъде профилактиката на вашата улица.
Село Резово (галерия)

Изменение в закон ще позволи застрояването на земеделски земи по бреговата...

В земеделски земи, които през последните години са били със сменено предназначение, ще може да се строи, ако собственикът на земята подаде искане пред съответната комисия.
Затягат се мерките срещу проблемни деца в училище "Н.Й.Вапцаров"

Затягат се мерките срещу проблемни деца в училище Н.Й.Вапцаров

Агресивно дете беше изключено от училище "Н.Й.Вапцаров" след посегателство над учител. Решението бе взето след свикване не извънреден педагогически съвет в края на миналата седмица.
Настаняване в Царево и региона

След броени дни изтича срокът за плащане на данък от хотелиерите

На 30.01.18г. изтича срока за подаване на годишна декларация по Закона за Местни данъци и такси за облагане с туристически данък за реализираните нощувки от средствата за подслон през 2017-та година.
Централен плаж в Царево

Нов наемател за Централния плаж на Царево

Столичното дружество „АС хотели“ е избрано за наемател на Централния плаж на Царево (морски плаж „Царево-централен“), съобщиха от Министерството на туризма. Фирмата е спечелила търга с тайно наддаване, предлагайки годишна наемна цена в размер на 86 400 лв. с ДДС.
Царево и региона през 2017 г. в снимки

Паметникът от площада в Царево ще бъде монтиран отново там, където...

Паметникът, който доскоро се намираше в центъра на град Царево и беше премахнат при ремонта на площада, ще бъде сглобен отново на място, което изберат жителите на града.
"Вело Царево" отново с участие на полумаратон "Атанасовско езеро"

„Вело Царево“ отново с участие на полумаратон „Атанасовско езеро“

Колоездачи от клуб „Вело Царево” взеха участие в третия пореден полумаратон "Атанасовско езеро", който се проведе в неделя, 21 януари. Това беше второто участие на представители на местния клуб.
Пчелари представиха мановия мед на най-голямото селскостопанско изложение в Берлин

Пчелари представиха мановия мед на най-голямото селскостопанско изложение в Берлин

Пчелари представиха уникалния продукт на Странджа – мановия мед, на най-голямото селскостопанско изложение „Зелената седмица” в Берлин, което се провежда в момента.
Честваме 23 години Природен парк Странджа

Честваме 23 години Природен парк Странджа

Природен парк Странджа е създаден като народен парк през 1995 г. по инициатива на група български природозащитници и лесовъди с цел дългосрочно опазване на природното и културно-историческо наследство на Странджа.
6,629ФенаХаресай
44ПоследователиСледвай
56ПоследователиСледвай
0АбонатаАбонирай се